De opbrengsten van de Orange the World Challenge willen we heel concreet verschil maken in de levens van vrouwen en meisjes in Sierra Leone. Dit land ligt in West-Afrika en is één van de armste landen ter wereld. De schatting is dat er tot 257.000 vrouwen het slachtoffer zijn geworden van gendergerelateerd geweld tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone tussen 1999 en 2002. Het systematische gebruik van geweld tegen vrouwen is helaas tot op de dag van vandaag een realiteit, jaarlijks worden tussen tussen 8.000 en 10.000 vrouwen slachtoffer. Zij hebben dringend hulp nodig. UN Women heeft ‘One Stop Centres’ opgericht waar vrouwen terecht kunnen voor medische, psychologische en juridische hulp, maar deze centra kunnen niet alle slachtoffers helpen, uit geldgebrek. Door mee te doen met of te doneren aan de Orange Challenge kun jij het verschil maken voor vrouwen in Sierra Leone.

Met €100 kunnen we al hulp bieden aan één overlevende van geweld, bijvoorbeeld met opvang, levensonderhoud, vervoer naar de rechtbank en medische of psychische hulp. Met een kleine bijdrage kun je dus al een groot verschil maken in het leven en de toekomst van vrouwen en meisjes in Sierra Leone.