Wat gaan wij doen?

UN Women Nederland lanceert ieder najaar de Orange the World campagne. Deze campagne focust zich op de bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en loopt van 25 november t/m 10 december 2021 – de zogeheten 16 dagen van Actie. Dit jaar introduceren we de Orange the World wandeling om een einde te maken aan seksueel geweld in Sierra Leone.

Tijdens deze wandeling loop je mee met Hindolo Pokowa die samen met 50 andere mannen een 837 kilometer lange wandeling maakt door Sierra Leone. Het doel van hun wandeling is om de sociale en culturele normen van mannen en jongens tegenover vrouwen te veranderen en daarmee een einde te kunnen maken aan het brute geweld waar veel vrouwen in Sierra Leone mee te maken krijgen. Tijdens de reis bezoeken ze verschillende dorpen waar ze zullen praten met de (religieuze) leiders, jonge jongens en andere mannen die ze tegenkomen.

Wat kan jij doen?

Tijdens de Orange Challenge roepen we iedereen op om een stukje mee te lopen, maar dan wel in Nederland. Het doel is dat je 8.37 kilometer in je eigen omgeving loopt en je vervolgens laat sponsoren door vrienden, familie en collega’s om op die manier zo veel mogelijk geld op te halen voor ‘One Stop Centres’ in Sierra Leone. One Stop Centres zijn plekken waar vrouwen medische, psychologische en juridische hulp kunnen krijgen. Deze centra zijn hard nodig, want elk jaar worden 8.000 tot 10.000 vrouwen in Sierra Leone slachtoffer van geweld. Al met €100 kan OSC een survivor helpen met onderdak, levensonderhoud, transport naar een rechtbank en medische & psychologische hulp bieden.

Registreer je individueel of als team hier en stuur een mail naar actie@unwomen.nl met je adresgegevens. Vervolgens zullen we je een toolkit sturen met meer informatie over de challenge zoals tips en voorbeeld teksten om geld op te halen. Wanneer je de eerste €25 hebt opgehaald, sturen we je een Orange The World t-shirt!