Het kind van de rekening bij huiselijk geweld: Lezing door kinderarts Felix Dikken


24 november 2022

Datum: Donderdag 24 november 2022
Tijd
Inloop koffie/thee 19.30 uur | Start lezing 20.00 uur
LocatieIn zaal De Wijngaard, Wilhelminalaan 3 7204 AB Zutphen
Toegang kost € 10,- per persoon

Waar kinderen worden mishandeld, vinden bijna altijd méér mishandeling plaats. Het is een onderdeel van huiselijk geweld: geweld door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Het woord ‘huiselijk’ zegt niets over de plaats van het geweld, maar over de relatie tussen pleger en slachtoffer. Huiselijk geweld kan dus zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden en in verschillende vormen. Er is in deze lezing aandacht voor de stappen die je als professional (huisarts of leerkracht bijvoorbeeld ) kunt zetten om kindermishandeling te melden en tegelijkertijd de relatie met het gezin in stand te houden: een zinvolle en noodzakelijke lezing.

De lezing wordt gegeven door Felix Dikken, kinderarts, die mede-initiatiefnemer is van de WOKK-cursus: Werkgroep Opleiding over Kindermishandeling voor Kinderartsen, een landelijk project om kindermishandeling te diagnosticeren en aan te pakken.

Felix Dikken is op 10-3-2022 koninklijk onderscheiden voor zijn bijdrage aan het opsporen van kindermishandeling. Hij heeft hier vele jaren trainingen over gegeven en helpt je om symptomen van kindermishandeling te herkennen en vervolgstappen te zetten.

https://www.gelreziekenhuizen.nl/over-ons/nieuws/bericht/koninklijke-onderscheiding-kinderarts-felix-dikken/

De lezing bijwonen? Graag aanmelden per mail: zutphensoroptimisten@gmail.com

Toegang kost € 10,- per persoon, inclusief een kopje koffie of thee

De lezing wordt georganiseerd door Soroptimist International Club van Zutphen als lokale start voor de jaarlijkse VN campagne ‘Orange the World’.

Orange the World = Stop geweld tegen vrouwen en meisjes! Deze campagne loopt van 25 november (Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) t/m 10 december (Internationale dag van de Rechten van de Mens). Meer dan 100 landen doen hier aan mee, waarbij sinds 2014 het oranje uitlichten van een gebouw een vast onderdeel is.

De opbrengst van de lezing is voor My Book Buddy, een internationaal programma dat in 12 jaar 266.215 kinderen heeft bereikt en meer dan 233.753 boeken heeft geplaatst in 3094 kasten die staan op 614 scholen in 6 focuslanden en 14 overige landen. De kinderen lezen de boeken thuis en ruilen het boek op school weer om voor een ander boek

Gepubliceerd door editor2

Volledige kalender bekijken