Het debat “Ik voorkom geweld tegen vrouwen” in Roermond


19 november 2022

Datum: 19 November
Tijd: 10:00-12:00
LocatieForoxity Filmarena Roermond Kazerneplein 4, 6041 TH Roermond
Ontvangst: 9.30 uur Debat: 10:00 - 12:00 uur
Kosten: € 5 (incl.koffie en lekkernij)

In het kader van Orange the World slaan 5 Limburgse vrouwenorganisaties de handen ineen en werken samen aan het debat “Ik voorkom geweld tegen vrouwen” op zaterdag 19 november van 10.00 -12.00 uur in Foroxity Filmarena Roermond.

Onder leiding van een betrokken gespreksleider gaan de deelnemers samen met het publiek in gesprek en zoeken naar mogelijkheden om geweld tegen vrouwen zoveel mogelijk te voorkomen.

Aan het debat nemen personen deel die via hun maatschappelijke positie het verschil maken. Dit zijn onder meer een ervaringsdeskundige, een coördinator van het responsteam Centrum Seksueel Geweld en een deskundige op het gebied van straatintimidatie. Andere debatdeelnemers belichten het thema vanuit de rol die mannen hebben in het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes. Een docent en een leerlinge gaan in op bewustwording in het onderwijs en ook komt aan bod hoe we grensoverschrijdend gedrag in de (top)sport aanpakken. Verder neemt een vertegenwoordiger van Veilig Thuis deel aan het debat. Wethouder Marianne Smitsmans (gemeente Roermond) verzorgt een algemene inleiding op het thema.

Het belooft een boeiend debat te worden. De tijd van bewustwording creëren is voorbij. Het is tijd om in actie te komen en hopelijk krijgen we antwoord op de vraag ‘Wat kan IK doen om geweld tegen vrouwen tegen te gaan?’ Word ook onderdeel van de oplossing!

Aanmelden? Klik hier

Download de poster hier

Gepubliceerd door editor2

Volledige kalender bekijken