Praten over geweld tegen vrouwen en meisjes met tips van Legien Warsosemito en Stijn Schenk

 

UN Women Nederland spreekt Legien Warsosemito en Stijn Schenk. Zij is survivor en oprichter van #MeToo Etiquette, een organisatie die mensen helpt om over seksueel geweld te praten. Hij is haar partner. Legien en Stijn hebben een aantal instrumenten ontwikkeld om een gesprek over geweld tegen vrouwen aan te gaan en op die manier iemand die dit meemaakt te steunen.

 

  •  Waarom is het zo belangrijk om het taboe op praten over geweld tegen vrouwen en meisjes te doorbreken?

Legien: “Het is belangrijk omdat seksueel geweld een enorme impact heeft. Het is iets dat doorwerkt in alle facetten van het leven. En niet vanzelf weggaat, ook al lijkt het soms alsof je er geen last van hebt”.
Stijn vult aan: “Het praten over zulke heftige herinneringen en gevoelens is zwaar. Als de omgeving er dan ook nog eens niet voor open staat, dan zal het eerder worden weggestopt. Daarmee kan het dan door het lijf gaan spoken en tot allerlei lichamelijke, psychische en sociale uitdagingen gaan leiden”.

Lees het hele interview online >