Assen Op het Koopmansplein in Assen is maandag de buitenexpositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ van de stichting Open Mind geopend. De expositie maakt huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik op deze manier bespreekbaar bij een breed publiek.

Op die manier, zo laat de werkgroep ‘Orange The World Assen’ weten, levert het een belangrijke bijdrage aan het doorbreken van het taboe huiselijk geweld. ‘Want 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen in ons land hebben hier jaarlijks te maken hebben. Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn vaak een onzichtbaar probleem dat zich binnenshuis afspeelt. Het is iets waar je liever niet mee naar buiten treedt, het gebeurt achter de voordeur.’

De expositie – te zien tot en met 14 november – is op initiatief van de werkgroep ‘Orange The World’ naar Assen gekomen. De werkgroep bestaat uit een aantal leden vanuit ZONTA Drenthe en de Soroptimistclub Assen, die zich sterk maken voor een veilige omgeving voor meisjes en vrouwen in de samenleving.