Speciaal voor de Orange the World campagne maakte zangeres Marloes van Ommen het nummer ‘ Voor Mij Alleen’. Het nummer ging in premiere tijdens de nationale start van de campagne op donderdag 25 november in Breda en is een dag later op 26 november als single verschenen. Marloes schreef het nummer gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Tijdens de Nationale aftrap van de Orange The World campagne in Breda op 25 november zong Marloes ‘ Voor mij alleen’ voor het eerst voor een publiek.

“Mijn verhaal is helaas slechts een van de voorbeelden van vele anderen en dus nodig omdat we met z’n allen echt mogen erkennen dat dit zoveel voorkomt. We hebben we het dus niet alleen over vrouwen die op de grond liggen met gebroken botten of blauwe plekken. Dat mag nooit! En gaat elke grens voorbij. Maar ook over vrouwen/meisjes die zich onveilig voelen, zich gedwongen voelen, geïntimideerd zijn en daardoor als tiener opgroeien zonder ‘gezond’ referentie kader en het dus normaal gaan vinden.  Ik hoop met deze single zowel mannen als vrouwen te bereiken. Onderteken, net als ik, de pledge waarin je aangeeft medestander te zijn. Zodat we een patroon kunnen doorbreken voor onze volgende generaties. Ik ben #medestander. Jij ook?” ‘ Voor mij alleen’ is in zijn geheel te beluisteren via Spotify.