Drie clubs, drie programma onderdelen. Allemaal met een link naar stop het geweld tegen vrouwen.

Op de dag van de Rechten van de Mens, 10 december, staan de 3 Amsterdamse Soroptimistenclubs, Centrum/West, Zuid/Amstelveen en Amstel, stil bij geweld tegen vrouwen. Zij sluiten daarmee ook de Orange the World campagne af.

Marije Cornelissen, directeur UN Women Nederland, vertelt over hoe de Orange the World campagne in Amsterdam is verlopen. Is de Safe Streets verklaring van UN Women door Burgemeester Halsema ondertekend?

Co-creëerend-beeldondernemer Stijn Schenk en zijn vrouw Legien delen hoe zij op een bijzondere manier het seksueel misbruik dat haar in haar pubertijd overkwam verwerken. En dit ook verbinden aan het met creatieve middelen opkomen tegen (seksueel) geweld tegen vrouwen. Via graphic stories (beeldverhalen met inhoud en diepgang) die zij met verschillende tekenaars maakten geven zij gestalte aan verschillende persoonlijke verhalen over seksueel misbruik en maken die op een toegankelijke manier zichtbaar. Ze laten die avond ook iets zien van een heel pril nieuw project dat Legien nu aan het opzetten is. Een echte primeur dus!

Psycholoog en counselor Dr. Sheetal Shah is oprichter en lid van het bestuur van Bridge2hope en doet onderzoek naar het geweld tegen vrouwen in de Bijlmer. Zij geeft een presentatie van haar onderzoek tot nu toe. Bridge2hope zet zich in voor de empowerment van vrouwen en mannen die het slachtoffer zijn van mensenhandel.

Praktische informatie
Locatie: De Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam
Kosten: € 15,- incl koffie of thee. Introducé(e)s en andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Inschrijven kan met het online formulier via deze link.

Programma
20.00 Inloop: Er staat een kopje koffie of thee klaar en er is garderobe.
20:15 Aanvang van het goed gevulde programma, Sija van Mourik president van club Amsterdam Centrum/West heet ons welkom. De avond wordt begeleid door Simone Lensink, lid club Amsterdam C/W.
20:20 Marije Cornelissen, directeur UN Women Nederland over de Orange the World campagne in Amsterdam.
20:30 Legien en Stijn Schenk delen met ons de creatieve manieren die ze zoeken om vanuit haar eigen seksueel misbruik verleden op te komen tegen geweld tegen vrouwen en zelf te helen en verbinden.
21:15 Psycholoog en counselor Sheetal Shah is oprichter en lid van het bestuur van Bridge2hope en doet onderzoek naar het geweld tegen vrouwen in de Bijlmer. Zij geeft een presentatie van haar onderzoek tot nu toe.
22:00 Afsluiting van het programma. Borrel en napraten tot 23:00 uur. Drankjes verkrijgbaar bij de bar. Er zullen buttons van UN Women te koop zijn.