De Universiteit van Amsterdam doet mee aan Orange the World. De Universiteit van Amsterdam neemt inclusiviteit en een gezonde en veilige universitaire omgeving serieus en is een integrale partner in het vergroten van de kennis en het versterken van de bewustwording omtrent geweld tegen vrouwen en meisjes. De rol van de UvA is educatie en het generen van blijvende aandacht voor dit onderwerp.

Op 25 november zal De Brug, een van de gebouwen op de Roeterseilandcampus, ’s avonds oranje uitgelicht worden. Daarnaast worden twee kleinere bruggen op de campus gedurende de hele campagne periode verlicht met oranje led-verlichting. De Orange the World campagne is een startpunt voor het Chief Diversity Officer team om gedurende het collegejaar stil te staan bij seksueel geweld en sociale veiligheid. Tijdens de Orange the World campagne organiseert en sponsort het Chief Diversity Officer team van de UvA zes events rondom de thema’s geweld tegen vrouwen, het veiliger maken van de UvA, het voorkomen van seksueel geweld en sociale veiligheid.

Ga voor meer informatie en een overzicht van alle events naar:
https://extranet.uva.nl/shared/studentensites/uva-studentensite/nl/az/diversiteit/initiatieven-en-kalender/initiatieven/orange-the-world.html?origin=ySfKp0XwTQKr415vxIIHcQ%2CSJAfw55RST6lzGutzeMkQg