Assen volgt meerdere steden met het verlichten van gebouwen in oranje op 25 november, de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Niet alleen zal in Assen het stadhuis oranje worden verlicht, de Graansilo in het Havenkwartier, de Witterbrug en de Blauwe Klap zullen ook worden verlicht. De wethouder van Assen, Karin Dekker, heeft het belang van de Orange the World campagne duidelijk benoemd: “In Nederland krijgt bijna de helft van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Niet iedereen realiseert zich dat. Met deze campagne brengen we dit onder de aandacht: wereldwijd, landelijk en ook hier in Assen”. In de provincie Drenthe worden wel meerdere gebouwen en objecten oranje gekleurd, zoals het Drents museum. Tussen 25 november en 10 december zullen ze oranje gekleurd blijven, en we hopen dat er nog meer gebouwen en objecten zullen volgen!