Op 25 november start de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De actieperiode wordt afgesloten op 10 december. In Emmen organiseert GroenLinks samen met de Soroptimisten allerlei activiteiten in deze 16 Days of Action tegen geweld tegen vrouwen. Emmen pakt dit jaar flink uit!

Op 25 november zijn we met Orange the World welkom tijdens het Noorderlicht Emmen Festival in het Rensenpark. Tijdens de vier weken van dit festival is er ook een ‘Orange the World’ lichtobject te zien, en op 25 november is er een mooie kans op gratis toegang. De avond wordt gevuld met voorstellingen van muziek, dans en poëzie in het Stadstheater en op andere locaties in het park. En het Raadhuisplein wordt ook oranje verlicht, en op het scherm wordt het logo van de campagne geprojecteerd.

Op 9 december vindt de afsluiting plaats, weer in het Rensenpark. Marije Cornelissen, een van de initiatiefnemers van de Landelijke Orange the World activiteiten als directeur van UN Women Nederland en oud-Emmense, komt die avond naar Emmen.