Datum: zondag 28 november
Tijd: 12.00
Plaats: Westerpark Amsterdam

In november start de jaarlijkse VN-campagne Orange the World: over de hele wereld wordt er in die maand gedemonstreerd tegen geweld tegen vrouwen. Hoog tijd om ook in Nederland de straat op te gaan!

De Orange the World Demo, Break the Silence against violence, wordt georganiseerd door UN Women Nederland, Atria, Emancipator en De Bovengrondse. Hiermee vragen we aandacht voor de bestrijding van alle vormen van geweld tegen vrouwen, en femicide in het bijzonder.

We kiezen er bewust voor om geen stille tocht te organiseren, ter nagedachtenis aan de slachtoffers, zoals je dit vaak ziet na gevallen van zinloos geweld. We roepen iedereen op om samen met ons de stilte te doorbreken en letterlijk een beweging in gang te zetten die strijdt tegen geweld. Kom naar het Westerpark en laat Nederland zien dat gender gerelateerd geweld nú aangepakt moet worden!

In het Westerpark is ruimte voor 500 mensen. Vanwege de Coronamaatregelen vragen we je van te voren te registreren. Dat kan via het aanmeldformulier.

Hopelijk tot de 28ste!

UN Women Nederland
Atria
Emancipator
Het White Ribbon fonds
De Bovengrondse
Zonta Nederland
Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao