Soroptimist International, club Alphen aan den Rijn vraagt aandacht voor de wereldwijde actie: Orange the World middels het oranje verlichten van de Alphense zendmast in de periode van 25 november tot 10 december 2018.

De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Onder de noemer: Orange the World wordt vanaf die dag wereldwijd 16 dagen actie gevoerd en diverse gebouwen oranje verlicht om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! Veel belangrijke gebouwen kleuren oranje: van de Erasmusbrug in Rotterdam, tot het gemeentehuis in New York, van het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel tot de historische Amman Citadel in Jordanië. De kleur oranje staat symbool voor een stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Soroptimist International (een internationale netwerkorganisatie van werkende vrouwen) maakt zich al bijna een eeuw sterk voor de positie van vrouwen en kinderen en streven onder andere naar het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes en de deelname van vrouwen bij conflictoplossingen.