Op 10 december – de Internationale dag van de Mensenrechten – lanceren kenniscentra Rutgers en Atria de KennisHUB van de alliantie Act4Respect. In de alliantie Act4Respect werken Rutgers en Atria samen met jongeren en vele professionals uit het veld om de sociale veiligheid van vrouwen, meisjes en LHBTI’s te verbeteren. We richten ons op het voorkomen van gendergerelateerd geweld bij jongeren en jongvolwassenen en leveren zo een relevante bijdrage aan een wereld zonder #MeToo. De kennisHUB wordt de on- én offline spil van dit project.
 
Het programma start om 16:00 met een inleiding over Act4Respect door Willy van Berlo, programma coördinator seksuele gezondheid bij Rutgers.
Hierna gaan we met onder andere journalist Milou Deelen en politieagent Cem Kacmazin debat over onderwerpen als grensoverschrijdend gedrag en sexting onder jongeren.
Beleidsadviseur Zehra Sariaslanvan Atria zal optreden als moderator. Hoogleraar gendergerelateerd geweld en directeur van Atria Renée Römkensdraagt vervolgens een gesproken column voor. De middag wordt afgesloten met een borrel waarin u kunt netwerken met andere professionals en beleidsmakers.