In meer dan 90 landen wereldwijd vinden er acties plaats rond de Orange the World campagne. Ook onze stichting zet zich in. Met onze campagne willen wij iedereen oproepen om inspirerende quotes (‘My outfit is not an invitation,’ ‘Don’t be gross, consent is always sexy’) of ervaringen met straatintimidatie te krijten op plekken die veel bezocht worden. Denk hierbij aan parken, stations of pleinen.

Met onze actie willen wij het publieke bewustzijn verhogen en aandacht vragen voor straatintimidatie. Het kleurrijke krijt trekt op een makkelijke manier de aandacht van voorbijgangers. Zo worden ook degenen die normaal geen last hebben van straatintimidatie gedwongen om een tweede blik te werpen.

Je kunt niet om de zinnen heen, ook al heb je er niet om gevraagd – net zoals niemand erom vraagt op straat geïntimideerd te worden. Hoe vaak straatintimidatie ook voorkomt, nog niet iedereen beseft de ernst van het probleem. Wij hopen dat onze actie mensen zal aanzetten om hun mond open te doen wanneer ze zien dat er iemand wordt nageroepen of lastiggevallen. Op deze manier kunnen we samen bijdragen aan het einde van straatintimidatie wereldwijd.

Help je de 25e samen met ons mee om bewustwording te creëren over straatintimidatie? Deel je creatie met ons via social media met de hashtag #orangetheworld. Maak er wat moois van!