Geweld tegen vrouwen op de werkvloer komt overal ter wereld voor.Daarom organiseert het Netwerk Vrouwen FNV een bijeenkomst op zondag 25 november van 13.30 tot 16.30 uur bij Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam, met onder andere Kitty Jong (vicevoorzitter FNV), Frans Dekker (Mondiaal FNV) en Catelene Passchier (vicevoorzitter van de ILO).

 “Elke dag zitten ze aan de borsten van de vrouwen”,
zegt een vakbondsleidster in de documentaire ‘The day the voices raised’.

Ruim 56 procent van de textielwerkneemsters heeft last van seksuele intimidatie. Tijd voor actie, vond de vakbond FBLP. Sinds een Indonesische textielarbeidster vorig jaar een korte film over seksuele intimidatie in kledingfabrieken rondom Jakarta maakte, is de stilte over het onderwerp verbroken. Dit jaar komt ook de Indonesische overheid in beweging. Dit succes kwam mede tot stand door Mondiaal FNV.

Op 25 november wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen. Ook geweld tegen vrouwen op de werkvloer komt overal ter wereld voor.

Daarom organiseert het Netwerk Vrouwen FNV een bijeenkomst op zondag 25 november van 13.30 tot 16.30 uur bij Atria, Vijzelstraat 20, 1017 HK Amsterdam.

Programma

  • Kitty Jong, vicevoorzitter FNV, opent de bijeenkomst met een korte toespraak over geweld en intimidatie op de werkvloer en de ambities van de FNV.
  • Documentaire ‘The day the voices raised’over seksuele intimidatie in kledingfabrieken rondom Jakarta en hoe de vrouwen daar tegen in actie komen. De film is gemaakt door een Indonesische textielarbeidster.
  • Frans Dekker, werkzaam bij Mondiaal FNV, vertelt over de wereldwijde strijd tegen gender based violenceen wat de internationale vakbeweging doet om geweld tegen vrouwen aan te pakken.
  • Catelene Passchier, vicevoorzitter van de ILO, zal iets vertellen over de noodzaak van een ILO-verdrag over geweld en intimidatie op het werk.
  • Panelgesprek met leden van de 2eKamer en vrouwenorganisaties over wat er nodig is om geweld en intimidatie tegen vrouwen tegen te gaan en hoe er voor te zorgen dat Nederland een IILO verdrag zal ratificeren.
  • Gelegenheid om vragen te stellen en er wordt besproken op welke manier vrouwen in actie kunnen komen.

De toegang is gratis, inclusief consumpties.