Stichting UN Women Nationaal Comité Nederland is één van de 15 Nationale Comités van UN Women, de organisatie van de Verenigde Naties voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. In meer dan 90 landen voert UN Women projecten uit voor de verbetering van honderdduizenden meisjes- en vrouwenlevens. Vanuit New York zet UN Women diplomatieke druk op regeringen om discriminerende wetten en beleid te veranderen.

Het doel van het UN Women Nationaal Comité in Nederland is om fondsen te werven voor het werk van UN Women wereldwijd, en om vrouwenrechten en gendergelijkheid in Nederland te bevorderen. Dit gebeurt onder andere met campagnes zoals Orange the World tegen geweld tegen vrouwen, Safe Streets tegen straatintimidatie en HeForShe, de campagne om mannen en jongens te betrekken bij de strijd voor gendergelijkheid.